Cykelferie

 
10-10-2010
Cykelferie

Cykelferie er en ferietype, hvor man typisk cykler om formiddagen og camperer om aftenen camperer i et medbragt telt. Cykelferier kan arrangeres på mange forskellige måder, men vil typisk forgå ved, at man dagligt skifter campingplads, idet man medbringer sin bagage på cyklen. Cykelferien er ikke en luksuriøs ferieform, men udmærker sig ved, at den kan gøres meget omkostningslav. Desuden er det en aktiv og sund ferieform, hvor man kan få set landskabet på fredeligt og tæt hold.

Gode cykelsteder

Danmark er et oplagt sted at afholde cykelferie, da landet er kendetegnet ved et fletværk af fredelige landeveje, cykelstier og cykelruter. Hvis man vælger at arrangere en cykelferie i udlandet, er det vigtigt blandt andet at være opmærksom på det pågældende lands infrastruktur. Nogle lande som eksempelvis England kan til tider være besværlige at cykle i, da infrastrukturen ofte svigter cyklisterne, mens andre lande som Holland i de seneste år har gjort sig umage med at gøre det fordelagtigt for cyklisterne.

Overnatning

I nogle lande, herunder Danmark, er det ulovligt at campere på offentlige arealer. Det betyder, at man er afhængig af campingpladser eller teltpladser, hver gang man vil slå lejr. Alternativt kan man benytte sig af landets mange shelters, som kan benyttes ganske billigt. Det anbefales, at man skaffer landkort, der giver en god oversigt over placering af disse overnatningsmuligheder før afrejse. Hvis man gerne vil undgå teltcamping, kan man også undersøge muligheden for vandrerhjem. I så fald slipper man også for at slæbe rundt på telte, liggeunderlag og soveposer.

 
 
Find information om: cykel guide guiden cykler
(Hovedkategori: Gode råd)