Gode råd om børnecykler

 
11-10-2010
Børn og cykler

Børn har brug for stimuli for at udvikle sig optimalt, både fysisk og psykisk. Derfor kan det være en rigtig god idé at investere i en børnecykel, så dit barn bl.a. kan øve sin motorik og udvikling.

Der er nogle gode råd hvor du skal købe en børnecykel.

Køb ikke for stor cykel

Når du køber børnecykler, så er det vigtigt ikke at købe cyklen for stor. I takt med børnetvokser kan man hæve saddelpinden samt montere en længere frempind. Men det er vigitigt at stellet ikke er alt for stort. Det kan nemlig give problemer med ben og ryg.

Barnet skal kunne nå jorden med begge fødder, når det sidder på sadlen. For større børn kan det være tilstrækkeligt, hvis de kan nå med én fod.

Størrelsen på en barnecykel angives ofte med hjulstørrelsen i tommer og ikke som på voksencykler med stellets størrelse. Som tommelfingerregel kan man gå ud fra:
<table border="1" cellspacing="0" cellpadding="3"><tbody><tr><td><strong>Hjulstørrelse</strong></td>
<td><strong>Alder</strong></td></tr><tr><td>20tommer hjul</td><td>6-8 år</td></tr><tr><td>24 tommer hjul</td><td>8-10 år</td></tr><tr><td>26 tommer hjul</td><td>10-13 år</td></tr></tbody>
</table>

Husk cykelhjelmen

Det er vigtigt at tage vare på både sit eget og barnets hoved, når man er på farten på cykel. Her kan du se udvalget af cykelhjelme på Alt om Børn, hvor vi også sammenligner priser, design og komfort på de forskellige modeller.

Lad barnet prøve cyklen før køb
Det er altid en god ide at lade barnet prøve cyklemn før et køb. Check at barnet kan nå alt det som er nødvendigt, og sidder godt på cyklen.

Vælg en cykel med enkelt udstyr

Den første cykel skal være så enkelt udstyret som muligt. Det er svært nok at lære at cykle, så hvis barnet også skal betjene ekstra udstyr som gear og cykelcomputer, tager det opmærksomheden fra kørslen og trafikken.

Sørg for at det lovpligtige udstyr er i orden

En barnecykel, der skal ud i trafikken, skal have det lovpligtige udstyr, såsom reflekser, ringeklokke og to bremser.

Vælg en cykel med fodbremse og håndbremse

Det er bedst, at cykler til børn har fodbremse. Fra legecyklen har barnet som regel erfaring med at bruge fødderne til at bremse med, og i benene har barnet den fornødne styrke til at standse cyklen. Derudover skal cyklen have en håndbremse foran. Håndbremsen er en god ekstra forsikring. Men vær opmærksom på, at barnets hånd skal kunne nå grebet.

 
 
Find information om: cykel cykler guiden guide
(Hovedkategori: Gode råd)