Gode råd ved køb af racercykel

 
03-11-2012
Racercykel

Hvis du skal du ud og investere i en racercykel, så er der flere ting som du skal være opmærksom på.

Budget
Du skal som det første fastsætte et budget for hvor meget du maksimum vil bruge på din nye racercykel. Hvis du er begynder, så vil et budget på omkring 8.000 kr. være passende. Du får ikke meget bedre udstyr på en racercykel til 16.000 kr frem for en racercykel til 8.000 kr. Det du primært får for pengene over 8.000 kr. er lav vægt, og det er primært noget ,der er en fordel i når du køre opad. Hvis du primært køre for motionens skyld, så køb en racercykel omkring de 8.000 kr.

Pedaler
Du skal beslutte dig for om du vil have klikpedaler, almindelige pedaler eller kombipedaler på din racercykel. Alt efter om du skal bruge den til pendling, motion eller kombi, kan der være fordele og ulemper ved at vælge det ene eller det andet.

Klikpedaler betyder, at du kan slappe mere af i ankler/fødder. Din fod smutter ikke af pedalen. Den stive sko gør at du kan træde og trække mere effektivt.

Sadel
Generelt er de fleste cykler fra 8.000 kroner og opefter monteret med en udmærket sadel. Sadlen skal være smal og ikke alt for blød. Prøv en tur, får du køber. 
 
Find information om: guiden guide cykel cykler
(Hovedkategori: Gode råd)