Hvorfor er det godt at køre på mountainbike?

 
21-08-2011
Mountainbikes

Mange spørg hvorfor de netop skal vælge en mountainbike, når de skal bruge et træningsredskab. Det er svært at give en helt generel grund, da mennesker er indrettet forskelligt, men en er de vigtigste grunde er at det kan give dig en variation i din træning, der kan få dig til at blive ved. Vi kender alle det at vi beslutter os til at nu skal vi til at dyrke noget motion, og til at starte med går det godt med motivationen, men på et eller andet tidspunkt stopper den.

Det er utroligt vigtig at holde motivationen, hvis man vil blive ved med at dyrke motion når begejstningen har lagt sig. Det er derfor vigtig at man har det sjovt når man træner. Og det er her en mountainbike har sin helt store force. Men den kan du nemlig få en variation i træningen, som du ikke får med andre træningsmetoder. Du stort set cykle overalt, på veje, grusstier og smalle skovspor og få spændende naturoplevelser, samtidig med at du træner.

Fordelen er, at du ikke føler cyklingen som rigtig træning, men bare en ny måde at se ladskabet. Ikke engang vejret kan stoppe dig, du kan cykle på din mountainbike i alt vejr. Du vil hele tiden kunne finde nye og interessante steder at cykle, og dermed få masser af variation i din træning.

Desuden er der disse fordele:

Træner både ben, overkrop, balance og koordination.

Bakket terræn giver god intervaltræning.

Naturlige forhindringer stiller krav til køreteknikken, og giver dermed mental stimulans.

 
 
Find information om: cykler guiden guide cykel
(Hovedkategori: Gode råd)