Når du køber cykel

 
11-10-2010
Køb af cykel

Her er en række gode råd når du skal købe ny eller brugt cykel.

Ny cykel
En ny cykel er en stor fristelse for mange og for cykeltyve. Ca. halvdelen af de cykler som stjæles er under tre år gamle. Derfor skal du sørge for, at du er dækket ind med en forsikringsgodkendt lås på cyklen, dvs. er godkendt af Dansk Varefakta Nævn (DVN).
Husk at få låsebeviset (varefaktakortet) udfyldt korrekt med cyklens stelnummer, købsdato og forhandlerens stempel og underskrift.
Gem låsebeviset, da det er forsikringsselskabets eneste mulighed for at se, at din lås er godkendt.

Brugt cykel
Køber du en brugt cykel af en privat, og det senere viser sig, at cyklen er stjålet, risikerer du at miste cyklen uden erstatning. Det kan du undgå ved at bede om låsebevis og kvittering. Er det ikke muligt, kan du i stedet bede sælgeren om at udfylde en blanket, der bl.a. angiver cyklens stelnummer samt sælgerens ID.

Undersøg om cyklen er stjålet
Du kan tjekke om din cykel er stjålet, ved at møde op med din cykel på din lokale politistation. Politiet vil kun oplyse om cyklen er stjålet/ikke stjålet, hvis du personligt møder op på stationen.

Selvom cyklen er brugt, skal du have cyklens låsebevis med. Er cyklen af ældre dato, kan låsen være teknisk forældet, og den bør derfor skiftes ud. Er der ikke monteret en godkendt lås, eller har du ikke et låsebevis, så må du købe en ny godkendt lås.

Når du køber en ny cykellås, skal den have VAREFAKTA, for at forsikringen dækker.

Køber du en ny lås, må du selv udfylde låsebeviset.





 
 
Find information om: cykel guide guiden cykler
(Hovedkategori: Gode råd)